Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@20:14:03 GMT

خودکفایی مهمترین رویکرد شرکت ساپکو است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۲۸۲۲۲

خودکفایی مهمترین رویکرد شرکت ساپکو است

منصور منصوری عصر روز سه شنبه در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قطعات خودرو در سالن همایش‌های نمایشگاه‌های بین المللی اصفهان افزود: قطعه سازان در راستای تأمین خودکفایی تلاش‌ها و برنامه ریزی های بسیاری انجام دادند که برخی از آنان در این راستا به خودکفایی صد درصد رسیدند.

وی، خودکفایی را مهم‌ترین رویکرد شرکت قطعات ایران خودرو برشمرد و افزود: با این رویکرد علاوه بر اجرای تعهدات به مشتریان رونق در تولید را عملیاتی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصوری همکاری تنگاتنگ با انجمن قطعه سازان را از نگاه‌های ویژه شرکت ساپکو دانست و افزود: استان اصفهان به همراه ٦ استان دیگر به صورت پایه برای این اقدام در نظر گرفته شدند.

وی بیان کرد: طرح ملی تولید خودرو ٣٠١ یکی از طرح‌های مهم است که تمام تلاش بر این است که در شرایط فعلی این طرح عملیاتی شود، به همین منظور برای تکمیل این طرح تا پایان سال حدود ٦٥ میلیون سرمایه گذاری شده است.

مدیرعامل شرکت طراحی، مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو اظهار داشت: یکی از مأموریت‌های مهم ساپکو، صادرات است که با توجه به نرخ ارز و توانمندی‌هایی که در ساخت قطعات داریم، می‌توانیم بر روی این راهبرد برنامه ریزی کنیم.

وی ادامه داد: با این سه رویکرد می‌توان زنجیره تأمین را از حالت فعلی خارج و به افزایش تیراژ و کیفیت و نگاه تحقیقاتی و توسعه‌ای تغییر داد.

منصوری با بیان اینکه امسال سال رونق تولید است اما از طرفی گریبان گیر تحریم‌های داخلی و خارجی شدیم، ادامه داد: اینکه تیم کاملی از گروه ساپکو در این نمایشگاه حضور دارد حامل پیام روشنی است که در این شرایط سخت شاهد خوداتکایی هستیم.

به گفته وی استان اصفهان ظرفیت بسیاری از منظر میزان فروش قطعات خودرو و مواد اولیه را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شرکت طراحی، مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو با بیان اینکه حدود ٨٥ درصد بدنه و داخلی سازی قطعات خودرو مختص به اصفهان است، اضافه کرد: با توجه به تهدید و تحریم‌های ظالمانه باید با هم افزایی، برنامه ریزی و مدل‌های همکاری اجرا شده توسط کشورهای صنعتی باید گام‌های مهمی برداریم.

وی با بیان اینکه ساپکو موضوع خودکفایی از لحاظ خرید قطعات خارج و واردات را رویکرد اصلی خود قرار داده است، بیان کرد: حدود ٢٠٠ طرح در این بخش تعریف شده و به لحاظ ارزی حدود ١٨٠ میلیون یورو برای طرح‌هایی که سازندگان وارد می‌کنند در نظر گرفته شده است.

منصوری ادامه داد: حدود ٥٥ میلیون یورو و ١٠٠ قطعه خرید قطعات خارجی داریم که تاکنون به تولید انبوده و داخلی سازی ٢٠ مورد از آنها دست پیدا کردیم.

مدیرعامل شرکت طراحی، مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو با بیان اینکه در راستای مواد اولیه فلزی ٨٥ درصد خودکفایی خودروهای جاری داریم، خاطرنشان کرد: باید صنایع بالادستی با ارتقا و تکنولوژی در راستای سرمایه گذاری قطعات و مواد اولیه تلاش کنند.

منصوری با اشاره به قطع ارتباط شرکت‌های خارجی بیان کرد: با وجود مشکلات ارز و تحریم ها ناچار به ادامه تولید بودیم و توانستیم قطعات را تحویل بگیریم اما با کسری قطعات از جمله کاتالیزور و ایربگ خودروهایی را تولید کردیم که در این راستا هزینه‌هایی برای خودروساز و زنجیره تأمین به وجود آمد.

وی با بیان اینکه با توجه به کسری‌ها به سمت تجاری سازی و بومی سازی حرکت کردیم، اضافه کرد: حدود ١٦ هزار دستگاه را اواخر هفته گذشته و اوایل هفته جاری ایران خودرو تکمیل و تحویل مشتریان داد.

منصوری، قراداد با سازندگان را در ایران خودرو ۱۲۰ روزه اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به کمک ۴۰ هزار میلیارد ریالی دولت جهت اعطای تسهیلات به خودرو سازان توانستیم کمبودها را جبران و گام مهمی در این راستا برداریم همچنین بنا بر این است تا دولت برای زنجیره تأمین ۷۰ هزار میلیارد ریال دیگر برای رونق تولید قطعات خودرو کمک کند تا تولید رونق یابد.

چالش‌های قطعات خودرو باید به فرصت تبدیل شوند

ابراهیم احمدی رئیس هیأت مدیره انجمن قطعه سازان خودرو استان اصفهان افزود: با توجه به شرایط اقتصادی و تحربم ها شرایط سختی در راستای خودروسازی و زنجیره قطعه سازی داریم.

وی تحریم صنایع خودرو را اولین گروه از تحریم‌های ظالمانه دانست و گفت: همزمان با تحریم‌های خارجی دچار تحریم‌های داخلی شدیم به این دلیل که نگاه به صنعت خودرو نسبت به سایر صنایع آزادی عمل واقعی را نداشت.

رئیس هیأت مدیره انجمن قطعه سازان خودرو اصفهان تصریح کرد: صنایع دیگر با افزایش قیمت در راستای تولید روبه رو بودند این در حالی است که صنعت خودرو از این منظر مورد بی مهری قرار گرفت.

وی با بیان اینکه با وجود مشکلات پیش فروش قطعات خودرو هم تحت فشار قرار گرفت، تصریح کرد: باید چالش‌ها را به یک فرصت تبدیل کنیم تا بیشترین قطعات خودرو را در کشور بومی سازی کنیم از این رو برگزاری نمایشگاه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های موجود استفاده و عمق داخلی سازی را در استان اصفهان افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: طبق آمار سال گذشته عمق ساخت داخل قطعات خودروهای داخلی به استان اصفهان اختصاص دارد.

احمدی با اشاره به میزان طلب صنعت قطعه سازی استان از خودروسازان گفت: کل صنعت قطعه سازی استان حدود چهار هزار میلیارد ریال از خودروسازان طلبکار است که معضل ما خریداری نقدی قطعات خودرو است.

‌به گزارش ایرنا، صنعت قطعه سازی به عنوان یکی از صنایع مادر و تأمین کننده نیازهای خودروسازان در شرایط کنونی کشور با مشکلات مختلفی از جمله نبود نقدینگی و افزایش سرسام‌آور مواد اولیه روبروست و این در حالی است که مشتریان قطعه سازان با پرداخت نکردن تعهدات خود، ضمن کاهش حجم نقدینگی تولیدکنندگان قطعه، بار مضاعفی را به صنعت دیرین قطعه سازی کشور وارد آورده‌اند.

بر اساس برآوردهای انجام شده، صنعت قطعه‌سازی خودرو نیازمند سرمایه گذاری ثابت ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی به انضمام سرمایه گذاری ثابت ارزی سه میلیارد یورویی است تا بتواند زمینه ساز رونق اقتصادی کشور باشد.

در چنین شرایطی برگزاری نمایشگاه می‌تواند شرایط مطلوبی برای گفتگوهای دو یا چند جانبه میان فعالان این عرصه، متخصصان و مشتریان آنها ایجاد کند.

حضور در نمایشگاه، در کنار ایجاد بازارهای جدید برای شرکت‌های فعال در حوزه قطعات خودرو، می‌تواند فرصت مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری در این بخش باشد. سرمایه‌گذاری‌هایی که صنعت قطعه‌سازی را از رکود خارج کند و روزهای روشنی را برای این صنعت به همراه آورد.

به گزارش ایرنا، علاقمندان به بازدید از پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قطعات خودرو می‌توانند از ساعت ۱۶ الی ۲۲ روزهای ۲۱ تا ۲۴ خردادماه امسال به محل برپایی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان مراجعه کنند.

۹۹۱۳/۶۰۲۶/‏

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۲۸۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری

به گزارش «تابناک» به نقل از سایپانیوز، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا به همراه تنی چند از اعضای هیات مدیره،‌ معاونان و مدیران عامل شرکت های گروه سایپا ضمن حضور در شرکت فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید، در نشستی با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این شرکت در راستای انجام تعاملات بیشتر به گفتگو پرداخت.

جواد توسلی مهر در این نشست مشترک گفت: صنعت فولاد صنعت مادر و یکی از زیرساخت‌های مهم تولید کشور است و از سوی دیگر نیز صنعت خودرو نیز پیشران است.

او با بیان اینکه بحث تولید می‌تواند حال مردم را خوب کند و با پرداختن به تولید و تأمین معیشت مردم سایر مشکلات نیز حل خواهد شد و راهکار آن اعتماد به توانمندی های داخلی و ظرفیت خوبی است که در کشور وجود دارد، افزود: شرکت‌های خودروسازی با حدود ۵۵ میلیون نفر سهامدار در بازار سرمایه رو به رو هستند، علاوه بر این ۶۰۰ هزار خانواده در زنجیره تأمین خودروسازی ارتزاق می‌کنند و گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو حدود ۱۰۰ هزار خانواده را شامل می‌شوند که قسمت بزرگی از اجتماع هستند و اگر روند این دو خودروساز در تولید مناسب باشد حال طیف بزرگی از مردم خوب خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه در کشور و در دهه ۹۰ ایران خودرو دیزل زیانی ۱۳ برابر سرمایه داشت، افزود: در این شرایط سهامداران برای انحلال شرکت شکایت کرده بودند، سهامداران عمده از جمله ایران خودرو حال خوبی نداشت اما وقتی روند معکوس شد و افزایش و جهش تولید را در دستور کار قرار دادیم، در سال ۹۹ به چهار برابر میزان تولید رسیدیم و سال 1400 به سود خالص سنگین و سال ۱۴۰۱ به ۷ هزار میلیارد سود خالص رسیدیم و به نسبت همین مبلغ، پول به دولت دادیم و می‌توان گفت ۲ همت برای تولید سرمایه‌گذاری شد که حجم زیادی از اشتغال زایی را به همراه داشت.

او با بیان اینکه امسال در سایپا برنامه‌ای در دستور کار داریم که  ۱۰۰ درصد قابل انجام است، گفت: تولید حدود ۶۷۱ هزار دستگاه خودرو را در دستور کار داریم و این آمار در سال گذشته 480 هزار خودرو بوده است که می‌توان گفت در سال جاری ما ۴۰ درصد افزایش تولید را خواهیم داشت.

توسلی با بیان اینکه اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است، ابراز کرد: ما مواد اولیه را از بورس تهیه می‌کنیم و اگر این قیمت توسط دولت مدیریت و نگهداری شود دیگر هر روز نیاز به قیمت‌گذاری خودرو نداریم و بخش عمده مشکلات در این حوزه برطرف خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه برای انجام روند اصلاحی، رفتارهای خوبی را شاهد بوده‌ایم، ابراز کرد: امیدواریم تا چند روز آینده نتایج خوبی را از دولت در اصلاح قیمت مواد اولیه دریافت کنیم که بر این اساس تعاملاتمان با زنجیره تأمین از جمله فولادمبارکه بهتر و باعث مناسب تر شدن وضعیت تولید خواهد شد.

او تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های نوین،‌ صنایع دانش بنیان، صنایع های‌تک، ایجاد تنوع محصول و افزایش کیفیت مستلزم جهش تولید و اصلاح ساختارهای مالی است که با انجام این امور یقینا سال متفاوتی در صنعت خودرو کشور خواهیم داشت و رکورد دهه 90 شکسته خواهد شد.

توسلی مهر افزود: تعاملات ما با فولادمبارکه در راستای افزایش 40 درصدی تولید خودرو است که افزایش ۴۰ درصدی اعلام نیاز به ورق خودرو در این راستا است.

دیگر خبرها

  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی